perjantai 7. joulukuuta 2012

JOULUINEN GLÖGIKAKKU


Nyt on hyvä aika testata erilaisia kakkuja jouluksi. Hyvä syy tehdä ja maistella herkkuja ;)

Tänään tein glögikakun, johon laitetaan taatelia. Oikeastaan kakun nimi voisi olla vaikka taatelikakku. Sillä nimellä se taisi olla Kalevassakin.

Ohje on siis itsenäisyyspäivän Kalevasta. Kenelle ei lehti tule tai joutui jo kierrätykseen laitan ohjeen tähän.

2 dl glögiä
250g kuivattuja taateleita
2,5 dl fariinisokeria
200 g margariinia tai voita
3 kananmunaa
100 g tummaa suklaata (rouheena)
1 pss (80g) hasselpähkinärouhetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta

Glögi, taatelit ja fariinisokeri keitetään niin kauan, että taatelit soseutuvat. Vähän jäähtyneeseen soseeseen lisätään voi (tai margariini).
Jäähtyneeseen seokseen lisätään kananmunat yksitellen vatkaten.Suklaarouhe ja pähkinärouhe sekoitetaan kuiviin aineisiin ja sekoitetaan taikinaan.

Taikina paistetaan isossa vuoassa  (1,5 ltr) 175 asteessa noin tunnin.

Kakkua en nyt koristellut mitenkään. Siihen kyllä sopii millainen kuorrutus vain. 
Keitin vahvaa teetä, tällä kertaa vähän savuinen Lapsang Souchong. Erittäin hyvä tee!
Kakulle kyytipojaksi itsetehtyä omenahilloa ja vaniljalla maustettua tuorejuustokermaseosta.
Buon appetito!


Tietenkin meillä oli kaveri syömässä, joka sai kyllä eri herkut kuin meillä pöydän ääressä olleilla ;)
Herkkujen jälkeinen pesu ja puhdistuskaan ei ole meillä aivan samalla tasolla...

Leipokaa ja herkutelkaa! Nyt ne maistuvat niin hyviltä!

Maria

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana silkkiturkki ♥ Mukavia herkkuhetkiä teille sinne!

Unknown kirjoitti...

Kiitos Saila,
täällä kyllä herkutellaan ja silkin pitää kiiltää! :)